Blå granitskærver skaber farvespil i haven

Blå granitskærver

Blå granitskærver er ikke helt så udbredte som den grå variant, men det er på mange måder trist. De kan nemlig skabe et smukt farvespil i mange haver.

De blå granitskærver kan være lidt sværere at matche til havens øvrige elementer, og det kan være en af grundene til, at mange foretrækker de grå i stedet. Men man bør dog

ikke afskrive de blå granitskærver allerede fra start. Formår man at passe dem ind, så de spiller sammen med havens beplantning, får man et helt anderledes udtryk, som komplimenterer haven og giver et særligt spil i farverne. Den svage blå farve vil for eksempel blive smukt fremhævet under en blå eller lilla busk.

Det er jo naturligvis også muligt at kombinere de blå med de grå, hvis man ønsker granitskærver flere steder i haven, men gerne vil have en smule variation i havens forskellige rum.

Belægning af granitskærver

Granitskærver er velegnet som belægning, hvor man skal gå eller køre, men vær opmærksom på, at de er uegnede til underlag for bare fødder. Overvej derfor grundigt, hvor granitskærverne skal lægges. Hvis det er i den ende af haven, hvor børnene leger mest, så bør man nok overveje en anden belægning. Men er det i indkørslen eller i en have, som skal være nem at holde, så kommer granitskærverne helt til sin ret.

Sørg altid for at følge lægningsanvisningen. Afviger man fra den, kan granitskærverne gå hen at give mere irritation end glæde. Men lægges de rigtigt, vil man i mange, mange år have glæde af en flot belægning.

Granitskærver bør ikke lægges i lag, der er tykkere end 3 til 4 cm, da de ellers vil have en tendens til at skride ud og være ubehagelige at gå på.

banner_468X60

Skriv et svar