Skab flotte effekter med granitskærver

granitskærver flotte effekterSelvom de fleste husejere godt vil have græs i deres have, kan de overveje at lægge nogle granitskærver som kontrast.

Med granitskærver kan man let og enkelt skabe flotte kontraster i haven. Et meget effektfuldt og populært eksempel er at anlægge en tør bæk af granitskærver, der løber gennem haven. Sørger man for at lægge nogle få større sten langs ”bækken”, vil granitskærverne skabe en fantastisk effekt, som på samme tid kan skabe kontrast til havens organiske elementer og kæde havens rum sammen som et gennemgående element.

Granitskærver i Stenhaven

Stenhaven er en havetype, som har sin oprindelse i Japan. Den kaldes derfor også ofte for en japansk have. Disse haver har kun få, hvis overhovedet nogen, organiske elementer. Måske et træ eller en busk omgivet af forskellige slags sten, som er arrangeret meget omhyggeligt i mønstre.

Granitskærver er et fantastisk materiale til denne form for haveudsmykning. De fås i flere farver og størrelser, så det er muligt at forme og farvelægge hele mønstre alene ved hjælp af granitskærver. De fleste andre stensorter giver kun mulighed for at variere mellem sort, hvid og grå, men

granitskærver fås eksempelvis også i blå og røde farver, og det åbner helt nye muligheder for dynamisk design. Ønsker man at skabe en stenhave, kan granitskærver byde ind med de farver, som man ellers kun kan få fra planter og blomster.

Granitskærver som underlag

I indkørsler bruges som oftest fliser i beton. Men ønsker man en belægning, som er både smuk og let at holde over længere tid, så er granitskærver et godt alternativ til både indkørslen og gangstier i haven.

De skaber nemlig et rustikt udtryk, men de er samtidigt utroligt nemme at holde pæne. Lægger man dem i indkørslen, skal de blot rives med jævne mellemrum for at holde sig pæne.

banner_468X60

Skriv et svar