Belæg din indkørsel med granitskærver

granitskærver indkørselSkal du lave ny indkørsel, og har du tænkt på at bruge granitskærver? Så læs her, hvordan du bedst anlægger din nye indkørsel.

Når du skal lægge ny belægning i din indkørsel skal du altid sørge for, at underlaget er stabilt og i orden. Og det gælder selvfølgelig også, hvis du vælger at anvende granitskærver.

Det kan anbefales, at du starter med at lægge et 30 centimeter tykt lag stabilgrus for at sikre, at underlaget er helt stabilt og jævnt. Det kan være, at det er nødvendigt at fjerne noget af det eksisterende jordlag, inden du påfører stabilgruset.

For at sikre, at stabilgruset ikke kommer op gennem dine flotte granitskærver, bør du lægge et lag stenmel mellem stabilgruset og skærverne.

Går du frem efter denne metode, vil det ikke være nødvendigt at lægge en fiberdug mellem stenmel og granitskærver, men du kan selvfølgelig vælge at gøre det, hvis du vil være helt sikker i din sag. Gruset burde dog sørge for, at ukrudt ikke kan skyde frem mellem dine granitskærver, men det kan dog være en god idé at sikre din indkørsel mod ukrudtsindtrængen fra siderne.

Læg granitskærverne i et tyndt lag

Når du lægger dine granitskærver ovenpå stenmelet, så bør du sørge for, at laget ikke bliver for tykt. Det vil nemlig gøre det sværere at holde pænt, da skærverne ikke bliver liggende i et jævnt lag, når du kører bilen ind og ud ad indkørslen. I stedet risikerer du hurtigt at få gravet to dybe hjulspor, og den pæne, jævne overflade vil derfor kræve, at du hyppigt river den for at udjævne granitskærverne.

Som hovedregel siger man, at granitskærverne ikke skal lægges i et lag, der er tykkere end 3 – 4 cm. De skal faktisk kun lige dække stenmelet for, at man opnår det bedste resultat.

banner_468X60

Skriv et svar